Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Számítógépes talpvizsgálat

Amikor állunk, súlyunknál fogva talpunk ezen zónáit biofizikai inger éri, amely eljut az adott zónához tartozó belső szervhez, s ez a folyamat kémiai vagy biokémia reakciókat is kiválthat.

A láb statikai betegségei hatnak a reflexzónákon keresztül a szervekre, illetve a test betegségei megjelennek a talpi zónákon. Ennek alapján feltétlenül fontos a megfelelő cipő, talpbetét, zokni használata.

A  talpvizsgáló készülék a talp nyomását optikai módszerrel vizsgálja. Ha valaki mezítelen lábbal egy üveglapra áll, akkor az üveglap másik oldalán a nyomásviszonyokat hűen tükröző rajzolat keletkezik. Ez a rajzolat, mint nyomásponti térkép az alapja a számítógépes talpvizsgálatnak.

A talpkép felvétele után képzett szakemberek tervezik meg az adott lábnak megfelelő betét térképét. Ennek alapján készül az egyedi talpbetét, 
talpfelvetel-logoval-uj.png

amely

- optimálisan biztosítja a láb alátámasztását

- mindenkinek egyedileg a talpára készül

- korrigálja a statikai elváltozásokat (öregbütyköt, sarokcsont kinövést)

- kellemes komfortérzést biztosít a lábnak

- csak természetes anyagokból készül

- tartós használata megszabadítja viselőjét a láb, térd és derék panaszaitól.

 

 Kétfajta alaptípusú betét rendelhető: bőr és polifoam. A bőr betét természetes anyagokból készül. Az alaplap préselt kéregalapanyag, a betétet felépítő modulok gumiból készülnek és a fedőréteg krómcserzett sertésbőr. Leginkább az a vásárló rendeli, aki vékonyabbat szeretne, ill. nem izzadékony a lába.

polifoam pedig egy puha, szintetikus anyag, ami könnyen tisztítható (egy szappanos nedves szivaccsal), és azoknak ajánlott, akiknek izzadékony a lába, ill. sportoláshoz.
A fent említetteken kívül két speciálisnak nevezhető betét típus is választható: a biobőr és a noene anyag
 

Néhány fontos tudnivaló ahhoz, hogy számítógépes/podoszkópos talpvizsgálattal készült egyedi talpbetétünk a lehető legjobb gyógyeredményt adja és csak pozitív hatását élvezhessük:

 

A bőr-gumi, vagy polifoam-gumi kombinációjú talpbetétek rugalmas anyagokból készülnek, így általában könnyű megszokni rendszeres viselésüket. Jelentős boltozat süllyedés, vagy komoly fájdalmakkal járó lábközépcsont gyulladás esetén azonban szükség lehet néhány hétre az egész napos problémamentes hordás eléréséig. Ez azt jelenti, hogy ha panaszt okoz, néhány óra múlva ki kell venni a cipőből a talpbetétet, majd pár óra elteltével rövid időre ismét rá kell állni. Fokozatosan egyre hosszabb ideig leszünk képesek a betétes cipőben járni. Tehát ne tegyük félre, vagy dobjuk el az újonnan készült segédeszközünket, ha az első napokban nyomja a talpunkat. Valószínűleg nem a betét rossz, hanem lábboltozatunk túlzott süllyedése a hibás.

 

 

A vizsgálat időtartama: kb. 10 perc, de időpont egyeztetés szükséges.

Ára: 1.800,- Ft, amely megrendelés esetén levonásra kerül a talpbetét árából - így ebben az esetben ingyenes.

 

talpbetet_keszites_02.jpg

 

 

 
 

 

Profilkép

Archívum

Naptár
<< Június / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 240965
30 nap: 1408
24 óra: 32