Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Beszélnek a lábak (talpmasszás, reflexológia)

 

"Való, hazugság nélkül, biztos és igaz. Ami lent van, az megfelel annak, ami fent  van, és ami fent  van, az megfelel annak, ami lent van."

Hermész Triszmegisztosz

Lábunk és lelkünk kapcsolatát ismerték az ősi civilizációk, a misztikusok és látók. Az allopátiás gyógyítás elterjedése óta azonban jórészt badarságnak nyilvánították. Az allopátiás orvoslás azért a tüneteket gyógyítja, mert a valódi okok rejtve maradnak előtte.  de még az ilyen gyógyászok között is van, aki megérti, hogy a test egy-egy része az egészet képviseli.

A reflexzónamasszázsnak régi hagyománya van. I.e. 2330-as évekből származik az a sírhely, amelyben az egyik falfestmény ábrázolása szerint a lábon és kézen masszázskezelést végeztek. A gyógymód valószínűleg Kínából és Indiából származik. Az akupunktúrához hasonlóan a stimuláláson, vagyis a serkentésen alapszik. A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel kapcsolatban vannak. A különböző szervek elhasznált anyagai, ha nem tudnak természetes módon távozni a testből, lerakódnak a talpon. Itt kristályos göböket képeznek, amelyek kitapintással érzékelhetőek. Így mondja el a talp a kezelőnek, hogy a test mely részei akadályozottak a működésben.  Ezek masszírozásával elősegíthetjük a hozzájuk tartozó szervek vérkeringését. Ideális esetben a talpmasszázs célja a betegségek megelőzése.

BETEGSÉG ESETÉN E GYÓGYMÓD ALKALMAZÁSA NEM HELYETTESÍTHETI AZ ORVOSI VIZSGÁLATOT ÉS AZ ORVOS ÁLTAL ELŐÍRT RENDELKEZÉSEK PONTOS BETARTÁSÁT!

Nem szabad talpmasszázst végezni magas láz, heveny visszérgyulladás, gombásodás, üszkös láb, fertőző betegség, súlyos idegkimerültség és veszélyeztetett terhesség, sőt egyes szakkönyvek szerint normális terhesség esetén sem.

reflexzona-terkep.jpg

 
 

 

Profilkép

Archívum

Naptár
<< December / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 246228
30 nap: 843
24 óra: 87